El Consell Escolar Municipal - Consell Municipal d'Educació de Girona (CEM) ha presentat l'onzena convocatòria de la Beca Joaquim Franch amb l'objectiu de promoure i incentivar que es ?desenvolupin projectes i iniciatives en matèria d'educació cívica a la ciutat. Aquesta beca es convoca cada dos anys i s'adreça a projectes que es basin en els drets socials, que plantegin noves perspectives educatives per a l'impuls i desenvolupament d'aquests drets i tinguin grans dosis de dinamisme i compromís per actuar i millorar la convivència ciutadana. El termini de lliurament de la sol·licitud i el projecte finalitzarà el 31 de maig de 2010 a les sis de la tarda.

Els projectes podran orientar-se al foment del treball d'actituds -com per exemple, la incorporació a l'escola o entitat d'un tipus de valor humà, l'exercici de la solidaritat ciutadana o el tractament dels valors en els aspectes metodològics -així també com al treball de continguts- per exemple, les ciències de la vida, la democràcia o la cooperació-. Els projectes podran referir-se a accions que s'emprenguin en cicles complets de cursos o a accions que es duguin a terme en una activitat intensiva i extraordinària de l'entitat.

Es valoren especialment els projectes que fomentin la pluralitat, s'adeqüin al projecte educatiu del centre i tingui capacitat innovadora.