El Saló Equus de Girona va viure ahir un dels moments més emotius dels darrers anys. L'organització va homenatjar un dels seus genets històrics, Ivan Medina, que amb només 25 anys s'havia convertit en un referent dins del món dels èquids a Girona. Medina va morir als 25 anys en una accident de cotxe l'agost passat. El món del cavall va voler deixar clar que "l'Equus sempre serà Ivan Medina, perquè Medina era l'Equus", segons Anna Albar, presidenta de Fira de Girona.

L'Equus de Girona es va centrar ahir en el concurs morfòlogic, que es va donar per conclòs. Es van repartir els 17 premis especials. El concurs morfològic va comptar amb 102 participants. L'organització s'ha marcat com a objectiu per a l'any vinent que la prova sigui puntuable per a la final de Sevilla, fet que la faria més atractiva per als participants.

L'inici de les activitaats esportives va atreure un nombrós públic. El saló del cavall de Girona també es va convertir ahir en el punt de trobada de moltes famílies, que van poder gaudir tant dels espectacles de la pista central com de les evolucions dels ponis en els diferents espais de la fira i d'activitats per als més petits de la família.