Un grup de residents del carrer Josep Tharrats, a la zona de l'Eixample de Girona, fa anys que pateix les conseqüències de tenir un solar abandonat on hi ha tota mena de brutícia i males herbes. A més hi ha arbres que arriben a una alçada superior als deu metres que no tenen les branques podades des de fa molt temps.

Els veïns afectats indiquen que han intentat parlar en diverses ocasions amb la persona propietària de la finca, però segons asseguren sempre els ha estat esquiva quan li demanen que intenti tenir el solar net i els arbres podats.

Molts dels residents, a banda dels habitatges hi tenen jardins i horts a l'entorn del solar. Els ocells han trobat el seu refugi en les branques dels arbres i les plomes i els excrements empastifen la zona. Els crits que fan els estornells, els coloms i les gavines, són especialment molestos a l'estiu, quan a més, amb les finestres obertes, s'hi arriben a colar algunes aus. La magnitud dels arbres, impedeix també que la llum arribi als habiatges. "Sembla que allò sigui un bosc mal cuidat al mig de la ciutat", assenyala una veïna.

No totes les molèsties es refereixen a l'alçada dels arbres o a la presència d'ocells. També hi ha una acumulació considerable de deixalles i brutícia de tota mena. Restes de peces de roba, ampolles, plàstics bosses i altres objectes són la vista que tenen aquests veïns.

A tot això, s'hi afegeix la presència de rates "de més d'un pam", segons assenyala un dels residents afectats. Fins i tot hi han entrat persones, que aprofitant la nocturnitat i l'espessor de la zona s'hi han quedat a dormir. Temen però que, un dia, optin a més a més per entrar en algunes de les finques properes per endur-se algun objecte.