La CUP de Girona portarà al ple de dilluns una moció per declarar Girona "territori lliure i sobirà", tal com han fet altres municipis catalans. A més, la moció, que compta amb el suport d'altres partits com Reagrupament i ERC, insta el Parlament de Catalunya a convocar de forma urgent el referèndum sobre la independència.

A part d'aquesta, el ple de dilluns debatrà quatre mocions més: una per restituir als treballadors de l'Ajuntament gironí la pèrdua de percepcions econòmiques derivades del decret estatal (presentada per la CUP), una per defensar l'escola en català (també a càrrec de la CUP), una per restablir les funcions del registre municipal de parelles de fet i permetre noves inscripcions (a càrrec d'ICV-EUiA) i una per fer un pla de xoc per eradicar la pobresa infantil, que ha estat presentada pel PSC.

Moció de les ONG

A més a més, en l'espai del ple destinat a la participació de les entitats ciutadanes, la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines defensarà una moció a favor de la política municipal de Cooperació, tot reclamant, entre altres, que hi hagi una regidoria específica per a aquesta qüestió i que l'Ajuntament destini més esforços a les polítiques de cooperació.