El PPC estudia emprendre accions legals contra la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) per presumptes "coaccions" i "amenaces" a tres dels seus diputats, segons ha anunciat avui en roda de premsa la presidenta d'aquest partit, Alícia Sánchez-Camacho.

La líder del PPC s'ha referit així a les presumptes "amenaces de mort" de les quals ha estat objecte la diputada del PPC per Girona al Congrés Concepción Veray, i als suposats casos d'"assetjament" als domicilis particulars dels diputats per Barcelona a la Cambra Baixa María Ángeles Esteller i Antonio Gallego que, segons la seva opinió, podrien ser constitutius de delicte.

Sánchez-Camacho ha explicat que els serveis jurídics del seu partit estan analitzant aquests tres casos davant la possible interposició d'una demanda contra la PAH.

La dirigent del PPC ha avançat també que el seu partit ha remès una nota al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en què l'informen d'agressions a seus i persones del seu partit, encara que ha precisat que encara no han obtingut resposta de la conselleria.

Sánchez-Camacho ha jutjat aquests fets de "gravíssims": "els polítics tenim responsabilitats, però els domicilis i les famílies són sagrats", ha opinat.

La dirigent del PPC, que ha defensat la llibertat d'expressió i les protestes legítimes, ha precisat encara que aquestes no poden exercir-se sobre la base de "coaccions" i "insults".

Per això, ha instat la PAH a retirar la seva campanya contra els membres del seu partit, a l'hora que els ha ofert "diàleg".