La Direcció General de Trànsit (DGT) té previst traslladar en els propers mesos l'espai on fer els exàmens de conduir teòrics des de Montjuïc, on s'ubica actualment, a l'edifici de la DGT, a la Gran Via de Jaume I, al centre de Girona. La raó és informàtica: els nous exàmens deixaran de fer-se en paper i es faran en ordinador, de manera que l'edifici de Jaume I està millor equipat per a acollir-los. De moment encara no hi ha una data exacta per al trasllat, però podria tenir lloc en els propers mesos.

Històricament, diverses generacions de gironins s'han examinat al centre d'exàmens que la Prefractura Provincial de Trànsit té a Montjuïc. Allà és on s'han de passar els tests de teòrica i també és un punt de sortida per als exàmens pràctics, a banda de comptar amb un circuit tancat per a motos.

Instal·lacions informàtiques

Ara, però, la DGT té previst traslladar els exàmens teòrics a la seu que té a la Gran Via Jaume I, ja que allà comptaran amb les instal·lacions informàtiques per començar a realitzar els tests en ordinadors i deixar de fer-los en paper. De fet, ja fa temps que diferents Prefactures de Trànsit del conjunt de l'Estat han començat a aplicar els exàmens per ordinador, i properament arribarà el torn de Girona. Els nous qüestionaris per ordinador utilitzen un llenguatge més senzill i fàcil d'entendre, mentre que també s'han millorat les fotografies que acompanyen les preguntes. A més, s'ha ampliat la base de dades fins arribar a les 15.500 preguntes que s'inclouen en els exàmens, que són individualitzats i, per tant, diferents per a cada aspirant.

El trasllat dels exàmens teòrics des de Montjuïc fins al centre de Girona està pendent de l'autorització des de Madrid. Un cop això passi, els alumnes s'hauran de ?dirigir a l'edifici de Gran Via Jaume I, mentre que Montjuïc continuarà com a punt de sortida per als exàmens pràctics, així com per a les motos.