Els Mossos van detenir dilluns passat dos veïns de Girona de 22 i 34 anys, un de nacionalitat espanyola i un altre de nacionalitat holandesa, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència i intimidació. Se'ls acusa d'haver robat la bossa de mà i un collaret a una noia, després d'haver-la fet caure a terra i haver-la amenaçat amb un ganivet. Els fets van tenir lloc el mateix dilluns cap a un quart de quatre de la matinada en un portal del carrer Castelló de la Plana de la ciutat de Girona. Després de ser-ne informats, els Mossos van muntar un operatiu de cerca dels dos individus, que va acabar quan van trobar els posteriorment detinguts a l'avinguda de Sant Narcís.

Segons el relat policial, se'ls va preguntar què feien allà, i van respondre de forma incoherent i contradictòria. Després de comprovar que concordaven amb les descripcions facilitades per diferents testimonis, els mossos els van detenir.

Els detinguts, que tenien antecedents, van passar el mateix 16 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.