Segueix-nos a les xarxes socials:

El crim de Caribbean passa dels 19 anys del fiscal als 3,5 de la sala

El tribunal considera que va ser en el marc d'una baralla i ho considera un homicidi imprudent

El crim de Caribbean passa dels 19 anys del fiscal als 3,5 de la salamarina lópez (ACN)

La baralla mortal a l'exterior de la discoteca Caribbean ha quedat aclarida. Va ser a causa d'un sol cop de puny "brutal i directe a la zona buco-nasal" d'Alexis Vergara Angulo que va provocar que aquest s'asfixiés amb la seva pròpia sang. Lucjan Jan Niesyn acaba de ser condemnat a tres anys i sis mesos de presó per aquest fet després que l'Audiència Provincial de Girona el consideri responsable d'un delicte de lesions en concurs ideal amb un delicte d'homicidi i li reconegui un atenuant per consum d'alcohol i drogues. El tribunal també ha condemnat Andrei Mihaita Tanasa a un any i mig de presó per trencar la mandíbula a un amic de la víctima i Endre Szilard Nagy ha resultat absolt.

Les penes imposades suposen una notòria rebaixa respecte a les sol·licitades per les acusacions. El fiscal demanava 19 anys i quatre mesos de presó per a Jan Niesyn en creure'l responsable d'un delicte d'homicidi i un altre de lesions. A Mihaita Tanasa 15 anys i quatre mesos pel mateix i a Szilard Nagy tres anys de presó per un delite de lesions.

La sentència, de la qual ha sigut ponent el magistrat Javier Marca, declara provat que el grup de la víctima i el dels condemnats van protagonitzar una baralla en la qual els primers van llençar ampolles de vidre i els segons no van defugir l'enfrontament i es van esbatussar. Un amb la víctima mortal i l'altre amb la que va quedar malferida.

La fonamentació de la sentència posa en entredit les declaracions de gran part dels testimonis presentats per les acusacions fins al punt d'indicar que n'hi ha que haurien arribat a mentir, entre ells l'home que va ser agredit per Mihaita Tanasa. Alguns testimonis van arribar a assegurar que els condemnats van agredir el finat en zones del cos que els forenses van descartar que haguessin rebut impactes de cap mena.

Indemnitzacions

El tribunal obliga Lucjan Jan Niesyn a indemnitzar una de les filles del ?difunt amb 140.000 euros i amb 30.000 euros a qui era la seva parella sentimental en el moment dels fets. L'altra de les filles del finat no rebrà cap compensació perquè "les acusacions no la van incloure" en els seus escrits de conclusions definitives.

A Andrei Mihaita Tanasa se l'obliga a pagar 20.000 euros a l'home que va estomacar i va trencar la mandíbula. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

Prem per veure més contingut per a tu