Amb altes pressions, l'aire fred, que és més dens, llisca fins al fons de les valls i proporciona mapes de temperatura anòmals a causa de la inversió tèrmica, fins al punt que tant de nit com en les hores centrals del dia fa menys fred a les zones altes i de muntanya, en les quals brilla un magnífic sol mentre en les depressions i zones limítrofes als rius s'estanquen les boires i l'ambient és glacial.

Ahir, per exemple, a la una de la tarda hi havia una temperatura de -1ºC a Calataiud (Saragossa) i d'1ºC a Os de Balaguer (Lleida), quan a la mateixa hora tenien 12ºC a l'avantsala dels Pirineus, com succeïa a Berga (Barcelona), i en moltes poblacions típicament pirinenques, com Torla i Aragu?es del Puerto, ambdues de la província d'Osca.

L'espessor i persistència dels bancs de boira mantenen per avui l'avís de risc a Castella i Lleó i la vall de l'Ebre, on celebraran una nit de Nadal de boires. En aquestes zones els bancs de boira poden anar acompanyats de precioses gebrades, que formen dipòsits de gel en els arbres i la vegetació. Aquesta situació anticiclònica es manté fins divendres, quan arriben canvis que es materialitzaran el cap de setmana amb una advecció d'aire fred del nord. Entre el dissabte 27 i el dilluns 29 pot nevar als Pirineus i la serralada Cantàbrica, així com en zones de l'interior peninsular. L'ambient serà fred, de ple hivern.