El grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Girona ha acusat l'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), de creure més en el projecte separatista que en la ciutat i ha criticat els 40.000 euros que calculen s'han gastat en accions vinculades al procés independentista.

El PPC a l'Ajuntament de Girona ha fet balanç avui de l'any 2014 i dels grans trets d'aquesta legislatura i del govern municipal, del qual considera que ha errat les prioritats.

"Puigdemont creu més en el projecte separatista que en la ciutat", ha mantingut Concepció Veray, la portaveu del PP, que ha indicat que "aquest 2014 hem hagut de votar 8 vegades amb relació a la independència de Catalunya quan hauríem de preocupar-nos de la ciutat, del dia a dia i dels gironins que passen dificultats".

La regidora, que ha quantificat en una vintena les ocasions en què s'ha votat alguna cosa relacionada amb la independència de Catalunya i el procés separatista en el ple de l'Ajuntament durant aquesta legislatura, considera que "han prioritzat el que no havien de prioritzar i s'han equivocat".

També ha quantificat la despesa econòmica en accions relacionades amb el procés durant aquest 2014 en gairebé 40.000 euros.

Aquest import inclou alguns conceptes com la quota a l'AMI (Associació de Municipis per la Independència), la col·locació de pantalles gegants a la plaça de l'Ajuntament per seguir debats sobre el procés o la promoció i publicitat "de la consulta il·legal del 9N", ha especificat.

Veray, que ha assegurat que s'han utilitzat espais publicitaris que l'Ajuntament té contractats per conveni anual "per promocionar la ciutat per promocionar el 9N", ha demanat a l'alcalde "que deixi de gastar diners en el procés independentista".

D'una altra banda, la regidora popular ha demanat a Puigdemont que utilitzi el mateix criteri i "si és exigent amb el Govern de l'Estat perquè finalitzi les obres de l'AVE, també ho sigui amb el de la Generalitat", que, ha recordat, ha de pagar el deute amb l'Ajuntament i té grans projectes pendents, com el nou hospital Josep Trueta.