A plena llum del dia i sense tapar-se la cara. Així és com va actuar dos lladres que van perpetrar el primer assalt violent de l´any a la província. Van escollir un pis de la zona dels Químics de Girona i la víctima va ser una dona d´uns 70 anys que s´està recuperant d´una operació i que, per tant, no els havia de donar massa problemes. Van esperar que el seu marit sortís de casa seva i van pujar cap a l´immoble, això sí, disfressats de pintors.

Un cop van arribar al replà del cinquè pis van picar a la porta sense aixecar cap sospita. La dona va obrir la porta i la van empènyer cap a dins amb força. Li van donar un fort cop de puny al cap i de seguida la van immobilitzar en una cadira del menjador. La van lligar amb brides de mans i peus i la van emmordassar per evitar que cridés. Un cop ho van tenir tot a punt, van començar a regirar la casa fins que van trobar allò que havien anat a buscar: telèfons mòbils, un tauleta, joies, diners i també estatuetes de l´antic Egipte. El marit de la dona és francès i egiptòleg i els objectes sostrets tindrien un alt valor.

Mentre va durar l´assalt violent cap veí del bloc de pisos es va adonar de res i va ser el marit, que va estar fora tres quarts d´hora, que es va trobar la dona lligada en una cadira del menjador i ben espantada. Tot seguit, van trucar el telèfon 112 i els Mossos d´Esquadra juntament amb dues ambulàncies del SEM es van presentar al lloc. Eren cap al voltant de les deu del matí quan es va produir el robatori violent i passades les onze, quan la víctima va poder avisar la policia.

Els veïns de la zona i els responsables d´un bar proper no es van assabentar de res fins que hi van veure arribar la policia. Agents dels Mossos d´Esquadra de l´Àrea d´Investigació Criminal (AIC) de Girona van estar prenent declaració a la víctima i al seu marit fins ben entrades les tres de la tarda. També van prendre mostres de les empremtes que van deixar els assaltants així com tots els vestigis que hi pogués haver. L´única persona que va veure els presumptes lladres és una veïna del mateix bloc, la que viu al pis de dalt de l´assaltada. Va relatar que no s´havia assabentat de res però que després havia sabut que els dos homes amb qui havia pujat a l´ascensor pels volts de les deu del matí que creia que eren uns pintors, havien estat els autors de l´agressió i el robatori.

El marit de la víctima després dels fets es va lamentar del que havia passat i va dir que sortosament la violència dels lladres no havia anat a pitjor i que la seva dona es trobava bé a casa malgrat l´ensurt. Es dóna el cas que la dona que té uns 70 anys feia una setmana que l´havien operada a l´hospital Trueta i que estava fent repòs i, per tant, estava totalment indefensa quan la van assaltar.