"A per ell!" crida el regidor de la CUP a Girona, Jordi Navarro. La notícia va córrer com la pólvora. "Obren un bar feixista a Girona. A la plaça Bell·lloc" bullia a les xarxes socials. Tant a Facebook com a Twitter. Navarro donava per bona una informació d'un usuari de Twitter on es veia un local amb la persiana mig oberta i un rètol on s'hi llegia: "Bar Gerona Inmortal", amb un símbol amb el jou i les fletxes incorporades. Una "alerta" que ràpidament van difondre diferents perfils independentistes i antiracistes durant el dissabte.

La immediatesa que permeten les xarxes socials, on amb un simple toc de botó ja pot informar al moment del que se suposa que és veraç, podria haver jugat una mala passada al representant municipal. Poca estona després, el regidor va treure el cap a la citada plaça, al cor del Barri Vell. Ni rastre d'aquell rètol i la persiana abaixada: "Falsa alarma, comprovat sobre el ter?reny i no hi ha cap placa", admetia després de contrastar al lloc dels fets. Des que Navarro va donar validesa a la foto de l'usuari de Twitter fins que no va veure com a la plaça del Bell·lloc no hi havia res, van passar exactament 49 minuts. Durant aquest temps, però, el debat ja s'havia generat i molts dels seus seguidors a les xarxes socials ja havien difós el seu missatge. Algú indicava que hi portaria el gos a passejar perquè hi fes un riu. Altres ho vinculaven a l'Associació Cultural Gerona Immortal. També s'havia assenyalat que potser es tractava d'un rodatge. Altres ja explicaven com anar "a per ells" legalment: el rètol estava en castellà.

Segons l'Ajuntament de Girona, no s'ha concedit cap permís d'obres, ni s'ha demanat cap llicència d'activitats. A la Girona Film Office tampoc s'ha fet sol·licitud per gravar res. Queda l'enigma de saber exactament què era aquella imatge que va circular per les xarxes. Fonts del consistori no descarten que us pugui tractar d'un muntatge. Tampoc es podria descartar que realment aquell cartell hagués aparegut durant una estona en aquell local i que es tractés d'algun tipus de rodatge sense haver demanat cap permís municipal.