Unes 600 persones s'han concentrat a la plaça del Vi de Girona, davant l'ajuntament, per fer un minut de silenci en record a les 150 víctimes del vol de Germanwings que es va estavellar als Alps francesos mentre cobria el trajecte Barcelona - Düsseldorf. A les 12 en punt del migdia, alcaldes, regidors, diputats, representants de la Diputació de Girona, del Govern, de l'Estat, polítics, empresaris i societat civil han volgut "donar escalf" a familiars i amics dels passatgers. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha recordat que és una tragèdia que ha colpejat "de prop" les comarques gironines i també la ciutat de Girona. "Hem perdut persones que coneixem i estimem", ha lamentat Puigdemont.

La demarcació de Girona ha acumulat al llarg de la jornada d'avui nombroses mostres de condol i suport a les famílies afectades.

A Banyoles, una altra de les ciutats amb víctimes entre els seus veïns, l'alcalde, Miquel Noguer, ha posat el consistori "a disposició dels familiars en el que pugui ser d'utilitat", i ha fet extensiva aquesta posició a les companyies de la localitat amb treballadors entre el passatge de l'avió accidentat.

Campdevànol és un altre dels municipis que compta amb una persona nascuda en ell entre els morts, per la qual cosa s'ha suspès un acte de col·locació de la primera pedra d'una nova escola que estava previst.

En el Consell Comarcal de La Selva, d'on eren originàries dues de les víctimes, s'ha guardat un minut de silenci i s'ha suspès l'agenda institucional del president, Salvador Balliu.

Altres institucions com el Col·legi d'Enginyers Graduats i Tècnics de Girona han expressat també mostres de condol, de la mateixa manera que localitats com Figueres, on s'ha cancel·lat un concert, Salt, Blanes o Tossa de Mar.

A Girona també s'ha suspès la presentació d'una activitat del festival Strenes que anava a càrrec del grup musical Lax'n'Busto.

Les banderes de la Diputació Provincial onegen a mitja asta i la patronal Foeg ha ajornat l'anunci públic d'una iniciativa que havia d'acostar les escoles al món empresarial.