Albert Ballesta ha esmenat l'error i, finalment, aquest dilluns ha promès el càrrec de regidor i alcalde de Girona ajustant-se a la llei. Aquest vespre s'ha celebrat un ple extraordinari urgent perquè en la sessió de divendres va oblidar jurar o prometre el càrrec. En aquesta ocasió, duia escrit en lletra gran i ocupant una pàgina sencera el text que havia de llegir. Ballesta ha promès el càrrec "per imperatiu legal", ha dit que serà fidel a la Constitució i a l'Estatut i, al final, ha afegit la fórmula de l'AMI de suport al procés.

L'alcalde ha reconegut l'error i ha reivindicat "el dret com a persona d'equivocar-se". L'oposició en bloc ha lamentat que la ciutat "ha fet el ridícul" i ha mostrat novament el seu descontentament per l'elecció de Ballesta (19è a la llista de CiU). Tots els regidors, menys la del PPC, han escrit a les paperetes 'Girona vol democràcia i rigor'.

Com en la votació de divendres, Ballesta ha obtingut només el suport dels deu regidors de CiU, mentre que Concepció Veray (PP) s'ha proposat a ella mateixa com a alcaldessa. La resta de regidors de l'oposició han fet un vot nul, escrivint «Girona vol democràcia i rigor» en la papereta de votació.