Els dos bombers afectats per un cas de botulisme es troben greus, encara que estables i continuen ingressats a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Trueta de Girona, segons informa l'Institut Català de Salut.

"El pronòstic és reservat", informen les mateixes fonts, que confien en el fet que es produeixi una millora en els pròxims dies dels dos pacients.

Aquests dos casos de botulisme es van produir després que els bombers compartissin un dinar amb set companys més dilluns passat al parc en què treballen a la localitat de Palafrugell.

La simptomatologia que presentaven tots dos amb el transcurs de les hores va motivar el seu ingrés a l'Hospital de Palamós dimarts per al seu posterior trasllat al centre sanitari de referència de la província.

El botulisme respon habitualment a la ingesta de conserves en mal estat, per la qual cosa les primeres sospites van apuntar a unes mongetes cuites i a un bacallà engrunat dessalat que els bombers havien consumit.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya va ordenar ahir la retirada preventiva de diversos lots d'aquests productes que es venen a supermercats de tot Espanya.

Des del 1995, només s'han produït set brots de botulisme en aquesta Comunitat Autònoma, l'últim el 2011, però sempre relacionats amb conserves casolanes i mai amb industrials.

La intoxicació botulímica comença amb uns símptomes sensació de malestar que evoluciona en veure's afectat el sistema nerviós i la musculatura.