La Policia Municipal de Girona va detenir dijous passat, 14 de juny, Stanka I., de 39 anys, i Gyurga S., de 33 anys, ambdues amb residència a Cadis, per haver robat presumptament 668 euros a un turista que visitava la ciutat.

En el marc del dispositiu de furts a les zones comercials, el caporal i un agent de la Secció d’Investigació i Seguretat de la Policia Municipal de Girona, en servei no uniformat, van veure dues dones que entraven i sortien de diferents comerços de l’Eixample, amb actitud vigilant. En concret, mentre Stanka I. entrava al comerç, Gyurga S. vigilava l’entorn uns segons per després entrar-hi també.

En observar aquest comportament, el caporal va sol·licitar la presència de dues unitats més de la mateixa secció d’investigació per fer un seguiment més exhaustiu. Després de 30 minuts de seguiment, les sospitoses van sortir molt de pressa d’un comerç. A les mans duien una bossa i es van dirigir cap a la zona del Mercat del Lleó.

En aquest punt un dels agents va observar com Stanka I. treia de l’interior de la bossa de mà una cartera, l’obria i li donava un feix de bitllets a Gyurga S. Després d’això va amagar la cartera darrera una jardinera.

Va ser en aquest moment quan un dels policies es va presentar com a agent de la Policia Municipal de Girona i va identificar les dues dones. Durant la identificació els agents van demanar que els i lliuressin el feix de bitllets que havien observat com es traspassaven de l’una a l’altra, moment en què ambdues van lliurar a la policia 165 Leus moldaus, 668 euros en bitllets i un bitllet d’un dòlar americà.

Posteriorment, i gràcies als documents trobats a l’interior de la cartera, la policia va localitzar la víctima, allotjada en un hotel de Girona, qui va reconèixer la propietat de la cartera i va corroborar que li havien furtat quan es trobava fent compres en el comerç del qual els agents van veure sortir les detingudes.

Per aquests motius, els agents de la Secció d’Investigació de la Policia Municipal de Girona van detenir Stanka I i Gyurga S, com a presumptes autores d’un delicte menys greu de furt.