Segueix-nos a les xarxes socials:

L'empresa que manté la Devesa entra en concurs de creditors i posa en risc el servei

La societat, amb problemes econòmics, diu que està reajustant les seves activitats per evitar que cap acció se'n ressenteixi

L'empresa que manté la Devesa entra en concurs de creditors i posa en risc el serveifoto: marc martí

L'empresa encarregada del manteniment del parc i dels arbres de la Devesa de Girona s'ha declarat en concurs de creditors voluntari amb caràcter de continuïtat per part del tribunal, en data 10 d'abril, i ha posat en risc el servei que executava a la ciutat de Girona. Sol·licitar un concurs voluntari és la figura a la qual s'acullen les empreses quan són o estan a punt de ser insolvents, és a dir, no poden pagar els seus deutes. El concurs els permet congelar el pagament dels crèdits.

La societat afectada, Moix Serveis i Obres S.L, executa sobretot les parts més tècniques del manteniment del parc i de la conservació dels arbres, com ara la cura, les podes periòdiques de branques i el sistema de rec dels plàtans.

És precisament durant la primavera quan es fan tasques de poda a les parts altes dels plàtans. També es fa a la tardor, poc abans de les Fires. Serveix per comprovar l'estat de les branques dels plàtans i eliminar les branques que es considera que corrien perill de caure pel seu mal estat o per la força del vent.

Moix Serveis i Obres S.L fa la major part del manteniment del parc de la Devesa, però l'apartat menys tècnic, com ara la recollida de fulles, va a càrrec de la Fundació Ramon Noguera. A més, les brigades municipals són les que s'encarreguen del manteniment dels jardins de la Devesa.

Fonts de l'empresa han confirmat la situació i han exposat que estan «reajustant» tots els seus serveis i activitats per tal que res se'n ressenteixi. L'empresa té la seu radicada a Caldes de Montbui i contractes a diferents punts dels territori català vinculats a servieis a edificis i activitats de jardineria.

Des de l'Ajuntament, el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ha explicat que, per ara, els treballadors d'aquesta empresa segueixen treballant al parc i assegura que, en cas que l'adjudicatària els acabi informant que no poden assumir les tasques de poda, serà el consistori qui farà una contractació d'urgència.

Prem per veure més contingut per a tu