Desenes de persones ha tallat aquest dilluns a la tarda les vies del tren convencional i del TAV a l'alçada de l'Avellaneda. Hi han col·locat barricades que han incendiat abans de dirigir-se cap a l'autopista AP-7, que també han tallat. A causa de l'acció, el trànsit ferroviari ha quedat tallat. La via de tren convencional s'ha reobert al vespre, mentre que la del TAV resta, de moment, sense servei.

Al migdia, els manifestants ja havien ocupat l'estació de tren convencional a Girona i tallat la circulació de combois.

Al cap d'una estona, un grup de 500 persones també s'ha traslladat a la zona de l'Avellaneda per tallar les vies de l'AVE, ja que l'estació està totalment blindada.

12

Els manifestants ocupen l'estació de tren a Girona i tallen la circulació

Aquests procedeixen de la concentració que s'ha realitzat a la plaça de Vi i prèviament a la seu de la Generalitat en contra de la sentència del Procés.

Els manifestants després de la lectura del manifest a la plaça del Vi s'han dirigit cap a l'estació de Girona creuant el pont de Pedra i tallant la circulació de l'avinguda de Jaume I.

En aquests moments no hi ha circulació de trens a la via convencional. Aquest matí l'estació del TAV estava ben blindada però a la del tren convencional només es podia veure a fora més seguretat privada i diverses furgonetes de l'ARRO dels Mossos a fora.

Un cop arribats a l'estació han pujat les escales que porten a les vies del tren de Renfe i milers de persones han envaït les vies. Després de cridar "llibertat presos polítics" i cantar l'himne dels Segadors, els manifestants han engegat els equips de música i ha començat l'assentada que encara dura.

Mentrestant, un cordó dels Mossos d'Esquadra protegeix l'estació subterrània de l'AVE i dels busos. Només permeten el pas a aquelles persones que tenen el tiquet per agafar un dels dos mitjans de transport.

A quarts de dues de la tarda a més, unes 500 persones s'han desplaçat per les vies del tren fins a la zona de l'Avellaneda equipats amb estelades. La major part dels manifestants són joves estudiants.

En aquest punt han saltat a les vies de l'AVE. Fins i tot, han trencat unes tanques perquè més manifestants poguessin saltar a les vies. Agents dels mossos d'esquadra controlen la situació.

Els manifestats expliquen que els Mossos els hi han dit que el servei de l'AVE no està avisat i que els trens circulen i que és perillós el que han fet. Un centenar de persones són els que han tallat la via de l'AVE, la resta es mantenen al costat de la via.