Segueix-nos a les xarxes socials:

Alliberen 17 tortugues d'estany al Ter per recuperar l'espècie, amenaçada

Aquesta tortuga és un dels rèptils més amenaçats a la zona baixa del Ter i un dels invertebrats en major risc d'extinció

Alliberen 17 tortugues d'estany al Ter per recuperar l'espècie, amenaçadaConsorci del Ter.

Disset exemplars de tortuga d'estany han estat alliberats aquest divendres al riu Ter a diversos punts de la llera entre Bescanó i Foixà amb l'objectiu de recuperar aquesta espècie amenaçada, segons informa el Consorci del Ter.

La iniciativa ha permès la reintroducció de més de dos-cents d'aquests animals en els últims cinc anys, després d'haver començat el 2015 a través del projecte europeu Life Potamo Fauna.

Aquesta tortuga és un dels rèptils més amenaçats a la zona baixa del Ter i un dels invertebrats en major risc d'extinció, relegat a escassos hàbitats naturals que desapareixen o es degraden en molts casos, a la qual cosa se suma l'aïllament.

Els exemplars reintroduïts s'han criat en captivitat al Centre de Reproducció de l'Albera i cadascun disposa d'un xip subcutani per facilitar la seva identificació i seguiment a llarg termini, encara que alguns compten també amb un radiotransmissor.

L'anàlisi de la feina feta aquests anys constata que les tortugues s'adapten bé al medi i s'espera que, d'aquí a uns dos o tres anys, es reprodueixin.

Prem per veure més contingut per a tu