L’Institut Ermessenda ha estat el centre educatiu guanyador de la sisena edició de la Beca Girona Premi d’Europa que entrega cada any l’Ajuntament de Girona. El centre va presentar la proposta «Europa 360», que consisteix en la creació de fotografies de 360 graus de diverses institucions europees perquè puguin ser visualitzades a partir d’unes ulleres de realitat virtual elaborades pel propi alumnat.

Es tracta d’un projecte innovador i basat en les noves tecnologies i, tot això, s’ha tingut en compte perquè se li hagi entregat aquesta beca a l’Institut Ermessenda, dotada amb 10.000 euros. Aquesta, permetrà a l’institut portar a terme el projecte en qüestió i, a més, organitzar un viatge a Estrasburg perquè els alumnes de 4t d’ESO puguin conèixer les institucions europees.

La Beca Girona Premi d’Europa es va entregar per primer cop l’any 2017. En aquella ocasió va anar destinada a l’Institut Santiago Sobraqués i Vidal. En els anys següents, els guardonats van ser l’Institut Santa Eugènia (2018), l’Institut Carles Rahola i Llorens (2019) i l’Institut Montilivi (2021), mentre que el 2020 el premi va quedar desert a causa de la situació pandèmica. Al llarg d’aquestes edicions, la beca ja ha beneficiat a més de 100 alumnes, que ha pogut portar a terme els projectes presentats.