L’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona van presentar ahir a la tarda el projecte guanyador de la 18a Beca Josep Pallach. En aquest cas, els mestres Marc Daunis i Gemma Pla van ser els que van rebre aquesta beca amb el seu projecte Alegria, és Festa Major, una proposta pedagògica que vol donar a conèixer la imatgeria i els actes populars relacionats amb les Fires de Sant Narcís. L’equip presenta un web on es pot trobar recollida tota la informació dels gegants, capgrossos i bestiari, així com de les activitats vinculades a l’esdeveniment.

Alegria, és Festa Major» pretén ser una eina pedagògica per treballar la temàtica amb l’objectiu de prendre consciència de la riquesa del patrimoni festiu de Girona així com de reforçar el coneixement de la cultura popular gironina.

El vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, i el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran, juntament amb el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, van participar en aquest acte que es va celebrar a la plaça Sant Domènec.

En el marc de la presentació del projecte es va fer una cercavila amb la presència d’alguns gegants i capgrossos de la ciutat i del Petit Drac Major.