Controlat l'incendi en un concessionari de motos de Girona

El foc s'ha iniciat en un concessionari de motos i ha calcina també les instal·lacions d’una escola de formació professional

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi declarat en un concessionari de motocicletes de la carretera de Barcelona a la ciutat de Girona a les 2.55 hores de la matinada. L'espectacular incendi, que es podia veure des de diferents punts de la ciutat, es va originar, segons el cos d'emergències, al voltant de tres quarts de deu de la nit de dimecres i, ràpidament, va avançar amb força afectant les naus contigües. A hores d'ara hi queden 10 dotacions que s'encarregaran de remullar punts calents i revisar l'estat de tots dos locals.

A causa de la perillositat de les flames i el risc d'explosió, es va desallotjar el personal d'alguns comerços i naus properes.

Les flames han cremat totalment el taller mecànic i els vehicles de l'interior. També ha col·lapsat l'encavallada metàl·lica de la coberta i ha cremat l'edifici de l'escola tècnica, segons han informat els Bombers en un tweet.

Al voltant de dos quarts de cinc s'ha reobert el trànsit de la carretera de Barcelona, però el carrer Riu Cardener continua tallat. També s'ha demanat el restabliment elèctric de les empreses no afectades de la zona.

Vídeo: Espectacular incendi en un concessionari de motos de Girona

Les primeres informacions apunten que l'incendi s'hauria originat en el taller del concessionari de motocicletes Basoí i que, a causa de la virulència de les flames, s'ha estès a les naus contigües on, entre altres establiments comercials, hi ha les instal·lacions de l'Escola Tècnica Girona (ETG). El director del centre, Jordi Moncanut, visiblement afectat per la situació, va comentar a Diari de Girona que «el que més em preocupa és que passarà amb les classes i els alumnes, el material es pot arreglar».

Per motius de seguretat, la companyia elèctrica va tallar el subministrament a la zona. Al mateix temps, la carretera Barcelona, una de principals vies d'entrada a Girona, es va tallar en ambdós sentits de la marxa.