Girona contracta 31 persones en situació de vulnerabilitat durant un any

Es tracta d’una mesura impulsada pel Servei Municipal d’Ocupació del consistori, a través del Programa Treball i Formació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya

Benvinguda als nous treballadors.

Benvinguda als nous treballadors. / Ajuntament de Girona

Redacció

L’Ajuntament de Girona ha contractat 31 persones en situació de vulnerabilitat per treballar en diferents serveis del consistori durant dotze mesos. Avui serà el primer dia de feina de totes elles i es repartiran entre Mobilitat, Recaptació, Sostenibilitat, Urbanisme, Cultura, Serveis Socials, Promoció Econòmica, Oficina d’Execució de Contractes i Gestió Documental, Arxiu i Publicacions.

Aquesta mesura ha estat impulsada des del Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament i ha estat possible gràcies a la subvenció rebuda en el marc del programa Treball i Formació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

“El nostre objectiu és que ningú es quedi enrere. Garantir l’accés a un treball digne és una de les eines que tenim a l’abast per superar les desigualtats socials i econòmiques existents”, ha subratllat la regidora de Treball del consistori, Raquel Robert Rubio.

Les persones que s’han contractat formen part dels següents col·lectius: 5 contractes són per a dones en situació d’atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació; 8 contractes són per a persones de 52 anys o més que estiguin en situació d'atur; 11 contractes són per a persones en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació; 5 contractes són per a persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania, i 2 són contractes per a persones que no s'identifiquen amb el gènere que li va ser assignat en néixer segons les seves característiques biològiques, sigui perquè se sent del gènere contrari o bé perquè la seva identitat no s'ajusta a les categories de gènere tradicionalment establertes (col·lectiu TRANS*).

Accés al mercat

L'objectiu del Programa Treball i Formació és facilitar, a les persones en situació d'atur amb més dificultats d'accedir al mercat de treball, la millora de la seva ocupabilitat facilitant-los competències professionals mitjançant la subscripció d’un contracte laboral durant un temps determinat i el desenvolupament d’unes tasques professionals necessàries per a la seva inserció laboral posterior en el mercat de treball ordinari.

Treball i Formació és un programa que s'està duent a terme des de l'any 2013, i que ha permès que gairebé 300 persones en situació d'atur amb especial vulnerabilitat hagin estat contractades per part de l’Ajuntament de Girona al llarg d’aquests 10 anys i s’hagin pogut beneficiar dels recursos que ofereix aquesta política de foment de l’ocupació.