Salt assumeix la presidència de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

El consistori ha aportat dues bones pràctiques a la GUIA ABC de Bones Pràctiques

El municipi ha creat itineraris professionalitzadors en l’àmbit de les cures i en el sector en el sector tèxtil

Un moment de la trobada de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària.

Un moment de la trobada de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. / Ajuntament de Salt.

Redacció

El regidor de Promoció Econòmica de Salt, Toni Vidal Sastre, és escollit president de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària XMESS assumint el compromís per seguir potenciant les bones pràctiques en matèria d'Economia Social i Solidària de manera transversal.

“Salt segueix fermament decidit a seguir potenciant bones pràctiques en Economia Social i Solidària en l'àmbit de l'administració pública”, afirma el regidor saltenc. En aquest sentit, l'elecció del regidor de Foment de l'Ocupació i Emprenedoria, Toni Vidal, com a president de la Xarxa palesa el compromís municipal.

Un repte il·lusionant que refermarà aquest compromís vers a un municipi més just econòmicament que posi en valor la importància de noves maneres de fer política pública posant al centre a les persones i a la comunitat.

A l’assemblea de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària es va presentar la Guia ABC de Bones Pràctiques en Economia Social i Solidària a l'àmbit de l'administració local on Salt hi ha aportat dues bones pràctiques i també s'ha fet la presentació de la Guia de Corresponsabilitat en matèria de CuresDolors.

La xarxa actualment la formen una seixantena de municipis d’arreu de Catalunya i el Consell Comarcal del Gironès. En la darrera trobada, Salt va aportar-hi l’experiència obtinguda amb la formació per al certificat professionalitzador per a persones que es dediquen a les cures de la llar, per tal que aquestes persones puguin tramitar el certificat de discapacitat de les persones ateses. Des de Salt també es va explicar el camí professionalitzador en l’àmbit tèxtil per reconèixer amb un certificat l’habilitat en el mon de la costura de saltencs i saltenques i incentivar, així l’emprenedoria en aquest camp.