Una seixantena d'entitats de l'àrea urbana de Girona es reuneixen per tractar la mobilitat supramunicipal

Aquest vol ser un pas més en la redacció del pla que inclou deu municipis del voltant de la capital

Una de les reunions que s'han fet en el marc del projecte del pla de mobilitat supramunicipal

Una de les reunions que s'han fet en el marc del projecte del pla de mobilitat supramunicipal / Ajuntament de Girona

ACN

Una seixantena d'entitats de l'àrea urbana de Girona es reuneixen aquests dies per compartir opinions sobre la mobilitat local i supramunicipal. Aquest és un pas més per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible Supramunicipal de Girona que s'està redactant i que inclou fins a onze municipis. En concret, són Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Girona, Llambilles, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis i Medinyà, Sarrià de Ter i Vilablareix. En total són sis trobades que es van començar la semana passada i que continuen al llarg d'aquesta. L'objectiu és obtenir una diagnosi de la situació actual, a partir del debat i la reflexió conjunta.

En aquest sentit, es busca que la diagnosi sigui un element fonamental per definir els objectius que cal assolir i les corresponents solucions que s'han d'aplicar en relació a la mobilitat entre aquestes poblacions i dins d'elles mateixes. A les diferents reunions s'ha convidat des d’associacions de veïns, a les diverses Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA), però també entitats de col·lectius amb necessitats especials, de dones, de gent gran, de joves, entitats esportives i culturals, de mobilitat sostenible, de comerç, empresarials i també grans equipaments que atrauen un alt volum de gent com els hospitals.

Les tres primeres reunions es van fer la setmana passada. La inicial va ser a Bescanó, i hi estaven convocades entitats d’aquesta localitat a més d'altres d’Aiguaviva i Vilablareix. La següent es va fer a Quart, hi van assistir associacions del poble, a més d'algunes de Fornells de la Selva i Llambilles. La tercera es va celebrar a Salt amb les entitats d’aquest municipi.

La resta de sessions es porten a terme aquesta setmana. Aquest dimarts va tenir lloc a Sarrià de Ter un espai de debat amb les entitats del municipi i també les de Sant Gregori i Sant Julià de Ramis. Finalment, aquest dimecres tenen lloc les dues últimes sessions que es fan a Girona, al Centre Cultural La Mercè. La primera, s'ha fet a les onze del matí, acull entitats de l’àmbit supramunicipal, i la segona, a les 18 h, de la ciutat de Girona.

Des de l'Ajuntament de Girona consideren que haver reunit una seixantena d'entitats és una "victòria participativa" i creuen que servirà per garantir que surtin "les millors idees possibles" que es reflectiran en el pla.