Una seixantena d'entitats de l'àrea urbana de Girona es reuneixen aquests dies per compartir opinions sobre la mobilitat local i supramunicipal. Aquest és un pas més per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible Supramunicipal de Girona que s'està redactant i que inclou fins a onze municipis. En concret, són Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Girona, Llambilles, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis i Medinyà, Sarrià de Ter i Vilablareix. En total són sis trobades que es van començar la semana passada i que continuen al llarg d'aquesta. L'objectiu és obtenir una diagnosi de la situació actual, a partir del debat i la reflexió conjunta.

En aquest sentit, es busca que la diagnosi sigui un element fonamental per definir els objectius que cal assolir i les corresponents solucions que s'han d'aplicar en relació a la mobilitat entre aquestes poblacions i dins d'elles mateixes. A les diferents reunions s'ha convidat des d’associacions de veïns, a les diverses Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA), però també entitats de col·lectius amb necessitats especials, de dones, de gent gran, de joves, entitats esportives i culturals, de mobilitat sostenible, de comerç, empresarials i també grans equipaments que atrauen un alt volum de gent com els hospitals.

Les tres primeres reunions es van fer la setmana passada. La inicial va ser a Bescanó, i hi estaven convocades entitats d’aquesta localitat a més d'altres d’Aiguaviva i Vilablareix. La següent es va fer a Quart, hi van assistir associacions del poble, a més d'algunes de Fornells de la Selva i Llambilles. La tercera es va celebrar a Salt amb les entitats d’aquest municipi.

La resta de sessions es porten a terme aquesta setmana. Aquest dimarts va tenir lloc a Sarrià de Ter un espai de debat amb les entitats del municipi i també les de Sant Gregori i Sant Julià de Ramis. Finalment, aquest dimecres tenen lloc les dues últimes sessions que es fan a Girona, al Centre Cultural La Mercè. La primera, s'ha fet a les onze del matí, acull entitats de l’àmbit supramunicipal, i la segona, a les 18 h, de la ciutat de Girona.

Des de l'Ajuntament de Girona consideren que haver reunit una seixantena d'entitats és una "victòria participativa" i creuen que servirà per garantir que surtin "les millors idees possibles" que es reflectiran en el pla.