Girona contracta dues persones per impulsar la cooperació del sector industrial i fomentar la transformació digital

Els dos nous agents d'ocupació i desenvolupament local (AODL) s'incorporaran a finals de desembre

La façana de l'Ajuntament de Girona.

La façana de l'Ajuntament de Girona. / DdG

ACN

L'Ajuntament de Girona ha contractat dues persones que treballaran per impulsar la cooperació del sector industrial de l'àrea urbana de Girona, per un costat, i per fomentar la transformació digital per millorar la competitivitat del teixit empresarial gironí, per l'altra. Es tracta de dos nous agents d'ocupació i desenvolupament local (AODL), subvencionats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, que s'incorporaran a la plantilla del consistori el 31 de desembre, concretament a l'Àrea de Promoció Econòmica.

Pel que fa a la persona que treballarà per impulsar la cooperació del sector industrial de l'àrea urbana de Girona, té com a objectiu fomentar la simbiosi industrial i la implantació de solucions innovadores que responguin al repte del creixement econòmic sostenible. En la primera anualitat, l'agent intervindrà en projectes com el suport a l'articulació del sistema innovador, la innovació en producció agroalimentària, el foment d'una economia neutra en carboni i la coordinació per a la captació d'inversions.

Respecte a la persona que treballarà per impulsar la transformació digital per millorar la competitivitat del teixit empresarial gironí, cal assenyalar que haurà de buscar estratègies per combatre l'escletxa digital i la desigualtat social, reforçant les competències digitals de les persones. En el primer període, l'AODL intervindrà en els següents projectes del Pla d'Acció de Promoció Econòmica: mapa del talent a Girona, innovació en tecnologia digital i mesures d'aprenentatge permanent i programes de segona oportunitat centrats en competències digitals.

Durant el mes de novembre, s'han portat a terme els procediments selectius per al nomenament dels nous agents que es farà efectiu fins al 30 de desembre de 2024, amb possibilitat de pròrroga subjecta a l'atorgament de la subvenció en futures convocatòries del SOC.

Els AODL són personal tècnic que dinamitza, promou i executa un o diversos projectes del pla d'acció de l'entitat local, en concertació amb altres agents del territori, amb l'objectiu d'un creixement econòmic sostenible generador d'ocupació. Els agents hauran de desenvolupar un pla de treball, en el context del Pla Estratègic de Promoció Econòmica de Girona, alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU i les noves polítiques europees.