Salellas visita la Casa de l’Energia d’El Prat i el Museu de les Matemàtiques de Cornellà de Llobregat

L'objectiu de les visites és el de conèixer projectes que ja s'han implementat amb èxit a d'altres municipis catalans per tal d'analitzar-ne el possible encaix a Girona

La visita al Museu de les Matemàtiques.

La visita al Museu de les Matemàtiques. / Ajuntament de Girona

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, s’ha desplaçat aquest matí al Baix Llobregat per conèixer dos equipaments de la comarca. Es tracta de la Casa de l’Energia d’El Prat de Llobregat i el Museu de les Matemàtiques de Cornellà de Llobregat. L'objectiu de les visites és el de conèixer projectes que ja s'han implementat amb èxit a d'altres municipis catalans per tal d'analitzar-ne el possible encaix a Girona.

Conèixer en primera persones projectes reeixits com són la Casa de l'Energia d'El Prat i el Museu de les Matemàtiques de Cornellà de Llobregat és la millor manera d'endur-nos a Girona el bagatge adquirit per aquests municipis. D'aquesta manera garantim que els projectes que properament impulsarem neixin amb tot el coneixement necessari per tal que funcionin de la millor manera possible des del primer dia”, ha destacat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, en un comunicat de premsa.

A primera hora, Salellas, acompanyat pel regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot i Cantalosella, s’ha reunit amb l’alcalde d’El Prat, Lluís Mijoler, amb qui ha mantingut una trobada institucional.

Casa de l'Energia

Després, tots plegats han visitat La Casa de l’Energia, un equipament municipal dedicat a la difusió d'informació, assessorament i reflexió, que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses del territori per dur a terme la transició energètica. A la visita s’hi han afegit també el tinent d’alcalde d’Acció Ambiental de l’Ajuntament d’El Prat, Quim Bartolomé; la regidora Dret de l’Aigua i Energia Públiques, Esther García, i el coordinador d’Acció Ambiental del mateix consistori, Joan Herrera.

Visita a La Casa de l'Energia.

Visita a La Casa de l'Energia. / Ajuntament de Girona

Museu de les Matemàtiques

Al migdia, l’alcalde Lluc Salellas i Vilar ha pogut conèixer les instal·lacions del Museu de les Matemàtiques de Catalunya, ubicades a Cornellà de Llobregat. Juntament amb la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila i Vergés, han pogut visitar l’equipament guiats per dos dels fundadors del Museu. De moment, el Museu de les Matemàtiques de Catalunya és l’únic que hi ha actualment a Espanya i un dels 20 del món. Va ser creat per un grup de professorat de matemàtiques amb l’objectiu de divulgar i estimular una imatge social positiva de les matemàtiques, apropant-les a les persones mitjançant experiències interactives i activitats de manipulació.

A Girona, el projecte de la Casa de la Tecnologia es va aprovar definitivament el passat mes de maig per Junta de Govern Local (JGL). L’espai acollirà la futura seu gironina del Museu de les Matemàtiques, i una zona de col·laboració entre entitats, persones i empreses i de cotreball digital i tecnològic obert a tothom. També es preveu que l’espai verd que envolta la casa estigui a disposició de veïns i entitats.