Cinc detinguts a Fornells per tenir un cultiu de 890 plantes de marihuana en una nau

A dins del local hi van trobar el llogater i posteriorment van arrestar quatre persones més

El cultiu "industrial" de Fornells

El cultiu "industrial" de Fornells / Mossos

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona han detingut cinc homes per tenir un cultiu de marihuana de gairebé 900 plantes en una nau.

Els arrestats tenen entre 24 i 68 anys i estan acusats de ser presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un altre delicte de defraudació de fluid elèctric.

La Unitat d’Investigació de Girona va començar a indagar a mitjans del mes de gener, quan van tenir coneixement que en una nau industrial de Fornells de la Selva hi podria haver una plantació de marihuana.

Els Mossos van completar la investigació aquest dimarts 19 de febrer i van fer l'escorcoll de la nau. A dins hi van localitzar 890 plantes de marihuana, 28 ventiladors, 69 làmpades, 4 aires condicionats industrials, quatre motors extractors d’aire, sis filtres de carboni, cinc motors d’aire condicionat i 73 transformadors. En aquest cas també existia una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica, que hauria defraudat 20.363 euros.

Per aquest motiu es va detenir al mateix lloc el llogater i responsable de la nau. Posteriorment, es van realitzar quatre detencions més de persones relacionades amb el cultiu.

Els detinguts passaran aviat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona.