«El home staging és una tècnica de màrqueting immobiliari sensorial, amb això volem dir que mitjançant unes actuacions provoquem bones sensacions al client i aquest reacciona positivament. El nostre lema és: «Provoca! Emociona! Il·lusiona!». Crec que són tres objectius que hem de tenir present dins el home staging». Amb aquestes paraules s'expressa Mireia Coll, responsable d'Espai Desitjat, una firma gironina especialitzada en la preparació d'immobles per posteriorment comercialitzar-los i posar-los dins del mercat immobiliari ja sigui en un procés de compra o de lloguer. Espai Desitjat té l'aval i la professionalitat d'haver tirat endavant nombrosos projectes. En aquest sentit, tenen molt clar que «immobles, n'hi ha molts en el mercat per comercialitzar, tant de venda com de lloguer, però cal que el nostre sobresurti dels altres i sigui el desitjat; d'aquí el nostre nom: Espai Desitjat».

Mireia Coll exemplifica el seu tret característic amb aquesta reflexió. «Actualment, hi ha venedors que es pensen que amb 4 coixins, 4 espelmes i unes plantes artificials ja tenen fet un projecte de home staging, volen estalviar-se els honoraris del home stager, tiren pel dret i es comença a veure la poca professionalitat i poca formació que tenen». Es queden amb una simple decoració però «no només és això, hi ha altres coses a estudiar i cal analitzar cada immoble com es pot fer. No tots tenen els mateixos punts forts i febles, no tots tenen el mateix tipus de mercat i compradors».

Una altra reflexió que apunta Coll és que el «venedor o llogater sovint és contradictori. Per un costat vol un preu elevat pel seu immoble, ja que creu que s'ho val i que no pot demanar menys. Però per un altre no el prepara o no el mostra perquè realment sigui atractiu i s'ho valgui. Si hi ha la pintura malmesa, doncs que ho pinti el comprador! S'hi ha una porta que no tanca, doncs que ho arregli el comprador! Si el bany és deficient, doncs que el comprador s'ho faci al seu gust! Si tenim un sofà que està vell, el posem al pis de lloguer. Si tenim un matalàs incòmode, el posem a l'immoble de lloguer! Que tenim coses de propaganda, doncs el posem al pis de lloguer! Com volem que el client valori el nostre immoble si som nosaltres els primers de no fer-ho?». Difícilment aquest immoble es podrà comercialitzar. Llavors és quan entra la mà i la professionalitat d'Espai Desitjat per fer de l'immoble un espai ben presentat i atractiu i posar-lo a l'aparador del mercat comercial. «Tots ens belluguem per emocions i sensacions i aquestes han de ser com més bones millor», resumeix Coll.

Ja fa sis anys que Espai Desitjat es dedica a aquesta feina amb la voluntat i objectiu d'arribar a la gent i mostrar-li com serà d'agradable i confortable la seva vida allà, que és mereixedor del que està veient perquè no hi ha ningú més important que un mateix i els qui estimes. Hem de fer veure al comprador que l'esforç que farà per aconseguir l'immoble el compensarà i se sentirà gratificat per haver-ho fet, perquè ell s'ho mereix!». Finalment una dada molt reveladora que demostra la gran importància d'aquesta feina: El 81 per cent de les agències immobiliàries i promotors que han utilitzat la feina dels home stagers, els han tornat a contractar per a altres projectes.

L'empresa: ESPAI DESITJAT HS de Mireia Coll

Girona

Adreça: c/ Camp de Mart 1 entresòl

Telèfon: 639 36 44 43

Web: www.espaidesitjat.com