Qui no ha sentit parlar de l'enoturisme i de les ja més que famoses rutes del vi? Cada vegada són més els aficionats a aquesta beguda que gaudeixen de viatges per Espanya degustant els seus vins favorits, però què passa amb la cervesa? No hi ha rutes en què poder degustar aquesta mil·lenària beguda?

Segons un informe elaborat per Cervesers d'Espanya, la cervesa és el producte estrella de l'hostaleria espanyola i és que, segons aquestes dades, po arribar a suposa una quarta part del portal facturació d'aquests establiments. A aquestes dades se li uneix un fenomens que durant els últims anys ha agafat força: la cervesa artesana. Si el 2008, el nombre de microcerveseries era de 21, el 2015 va passar a comptar amb més de 400.

Aquest augment de la producció converteix Espanya en un gran aparador en el qual triar entre una i altra cervesa pot arribar a ser una missió gairebé impossible. Per a ells, et proposem un viatge cerveser a través dels millors establiments d'Espanya. Creats per autèntics mestres i a través d'un procés personalitzat i natural, aquestes cerveses et transporten a un món d'aromes i sabors fins ara desconegut.

La Cibeles (Madrid)

Es tracta d'una de les microcerveseries més conegudes del panorama actual. Compta amb un total de 12 tipus de cervesa, i és puntera amb instal·lacions, així com amb el procés de fabricació, realitzen diverses activitats com tastos o cursos d'elaboració de cervesa.

Direcció: Carrer Petroli, 34. Leganés

Telèfon: 916797220

3Monos Craft Beer (Màlaga)

Compta amb cinc varietats que van des del Blond Ale, passant per les Ipas fins a les Stout amb matisos de cafè. Podràs visitar la fàbrica i gaudir d'un tast amb totes sobre cerveses disponibles. A més, també ofereix cursos d'elaboració en què podràs crear i embotellar la teva pròpia cervesa.

Direcció: Carrer Lisboa, 30. Màlaga

Telèfon: 951.776.565

Tyris (València)

Amb un total de 10 varietats de cervesa i una distribució en més de 120 punts de venda, Tyris és la primera marca de cervesa artesana que neix a la ciutat del Túria. Cursos d'elaboració i tasts són part del portal sobre activitats. A més, l'empresa s'ha diversificat i disposa d'un local al centre de València on podràs gaudir de tot l'univers de les cerveses artesanes.

Direcció: Polígon industrial El Oliveral

Telèfon: 961 06 40 50

Galicianbrew (Pontevedra)

De la mà d'Isabel Vieitez, la seva 'mestra cervesera', aquesta microcervería disposa d'un total de set varietats. Totes elles elaborades amb ingredients 100% naturals. Podràs gaudir de totes elles en els tasts que realitzen durant la visita a la fàbrica.

Direcció: Rua Chan de Gandara, 20