Molts ulls del sector turístic gironí estan fixats en la possibilitat que es concreti l’elecció del PGA Catalunya Golf de Caldes de Malavella com a seu de l’edició de 2031 de la prestigiosa Ryder Cup, la competició que enfronta els equips d’Estats Units i Europa. Es tracta d’un dels principals esdeveniments esportius del món amb una projecció més internacional i un gran impacte econòmic.

Des de Girona fa molts anys que es treballa en l’anomenat turisme del golf. Es tracta d’atraure un determinat perfil de turista amb un estatus econòmic que, a més de jugar a golf, vol complementar la seva estada amb una oferta gastronòmica, lúdica i cultural. El territori gironí reuneix totes aquestes condicions. L’any 2016 es va publicar que la xifra de turistes que havien vingut a jugar a golf a Girona havia crescut un 67% en dos anys. Havien estat al voltant de 103.000 visitants. Per tant, tots els esforços es van posar a captar més turistes amb aquesta tipologia. Si Caldes optés finalment a la celebració d’aquí a 9 anys d’aquesta prestigiosa competició la xifra de visitants es podria incrementar de manera molt important. Es calcula que podrien venir uns 270.000 visitants i que l’impacte econòmic seria inicialment de 500 milions d’euros, xifra que es podria doblar posteriorment amb visitants que, un cop celebrat el torneig, vinguessin a jugar a les instal·lacions de Caldes atrets per la repercussió de la mateixa competició.

El turista de golf té una despesa més alta que la resta (un 120% més) i, segons les dades que en el seu moment es van donar des del Patronat de Turisme, a Girona es deixa de mitjana uns 190 euros diaris. A més, molts procedeixen de països nòrdics i, per tant, venen a jugar a golf durant els mesos freds (de tardor a primavera) i ajuden a desestacionalitzar la temporada turística.