És una setmana especial pel món del cinema sobretot per les estrenes de dos importants i diferents cineastes com són Ridley Scott i Woody Allen. El primer d'ells revisa la història bíblica de l'Antic Testament de Moisès, l'escollit per salvar el poble jueu de l'esclavitud i dels faraons, que és interpretat per Christian Bale. Allen presenta un film ben diferent: 'Màgia a la llum de la lluna', doblada al català, que tracta sobre un mag descregut interpretat per Colin Firth. Aquesta setmana també arriba als cinemes 'Natasha' l'òpera prima del barceloní Sandeep Raisinghani, que ha estat rodada a la capital catalana, i el documental 'Confessions d'un banquer' de Marc Bauder subtitulat en català.

Scott, director de films com 'Alien', Blade Runner' o 'Gladiator', aprofundeix de nou en una història èpica amb un argument que ha donat una de les destacades obres del cinema com va ser 'Els deu manaments' (1956) de Cecil B. DeMille. Si en aquella ocasió, Charlton Heston va ser el protagonista ara l'és l'actor Christian Bale. El llargmetratge es va rodar a Almeria, Fuerteventura i als estudis londinencs Pinewood pel que fa els interiors.

Un dels personatges importants de la pel·lícula és Séfora, la dona de Moisès, interpretat per la jove actriu espanyola María Valverde. De fet, ella mateixa descriu l'experiència com "un somni fet realitat. Quan ets actriu mai ets conscient que això pot ser cert i ho he viscut com una turista". En una entrevista a l'ACN, Valverde ha admès que se sent molt feliç i contenta que s'estreni la pel·lícula i ha reconegut que té ganes de veure el resultat perquè encara no l'ha vist. "Em moro de ganes de veure 'Exodus' com espectadora perquè és un dels films que jo aniria a veure al cine", ha ressaltat.

Colin Firth i Emma Stone són els protagonistes del nou treball de l'inesgotable Woody Allen que porta més 22 anys seguits dirigint cada any una pel·lícula com a mínim. Ambientat en els anys 20, 'Màgia a la llum de la lluna' tracta sobre Stanley Crawford (Colin Firth), un mag descregut i molt agnòstic, que es converteix en la última esperança per a desemmascarar a Sophie (Emma Stone), una presumpte vident que ha embruixat a una família de multimilionaris nord-americans.

'Natasha' a Barcelona

Arriba als cinemes 'Natasha' del barceloní Sandeep Raisinghani, qui és el guionista, director, productor, editor i músic de la seva primera òpera prima. L'actriu Anna Piqué es posa a la pell d'una jove fotògraf que descobreix un nou món a través de la seva càmera. Ella es plantejarà un gran dilema sobre les relacions al veure com actua la gent que té al seu voltant.

El rodatge de 'Natasha' va tenir lloc a Barcelona durant dues setmanes i mitja. La darrera setmana de filmació va tenir lloc a Londres. El pressupost de la producció dirigida per Raisinghani va ser de 16.000 euros.

El documental 'Confessions d'un banquer' subtitulat al català

Aquesta setmana i en el marc d'El Documental del Mes també s'estrena aquest mateix dijous subtitulat al català el documental 'Confessions d'un banquer' ('Master of the Universe') de Marc Bauder en set cinemes catalans com els Aribau o els Zumzeig de Barcelona. El llargmetratge tracta sobre Rainer Voss, exalt càrrec financer alemany, expert en banca d'inversions que explica, sense dir noms ni concretar dades, com es va arribar a la crisi financera des del seu punt de vista. 'Confessions d'un banquer' revela mecanismes del funcionament de l'economia encara que la crítica al capitalisme financer de Voss és més cultural que econòmica. "Vull que la gent que vegi el documental entengui que els diners són irrellevants en aquest context en el qual se'n mouen tants", diu Voss.

El film va estar nominat als European Film Awards, a més d'haver recorregut Festivals Internacionals de tot Europa. Sense anar més lluny es va projectar al festival DocsBarcelona en l'edició del 2014.

Kevin Kline, Dakota Fanning i Susan Sarandon són els tres actors protagonistes de 'La última aventura de Robin Hood' dirigida per Richard Glatzer i Wash Westmoreland. L'argument versa sobre Errol Flynn, una estrella de Hollywood especialitzada en pel·lícules de capa i espasa i molt faldiller, que va tenir una relació molt intensa i forta amb Beverly Aadland, una ambiciosa actriu menor d'edat. Aquesta relació va acabar a l'octubre de 1959, quan es va fer pública la relació i va tenir una gran publicitat negativa en contra d'ells dos.

Xavier Dorlan dirigeix 'Mommy', un film que tracta sobre una viuda que ha de cuidar del seu problemàtic fill de 15 anys que pateix un trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat. Mare i fill intentaran encaixar i portar a seva convivència de la millor forma. Tot canviarà amb l'arribada d'una nova veïna: Kyla.

El drama 'Mil noches, una boda' dirigida per Marie Amachoukeli, Claire Burger i Samuel Theis té com a protagonista l'Angélique de 60 anys, a qui li segueix agradant la festa i divertir-se amb homes. A la nit per guanyar-se la vida els convida a beure a un cabaret proper a la frontera entre França i Alemanya. La seva vida donarà un gir quan apareix un home i li demana casar-se amb ella.

La terrorífica 'Ouija'

Arriba a la gran pantalla una nova pel·lícula de terror centrada amb el recorrent joc de la 'ouija'. De fet, el film dirigit per Stiles White, 'Ouija', gira al voltant d'un grup d'adolescents que es volen posar en contacte amb un amic d'ells que va morir brutalment assassinat. Ho faran a través de la ouija. No obstant això, despertaran a una cosa més fosca i terrible: un antic esperit i als dimonis més salvatges. La pel·lícula està protagonitzada per Olivia Cooke, Ana Coto i Daren Kagasoff.

Rebecca Thomas és la directora del drama 'Electrick Children' que compta amb Julia Garner, Rory Culkin, Liam Aiken i Bill Sage com a intèrprets. La història retrata la vida de Rachel, una inquieta adolescent que viu a la zona rural del sud d'Utah amb la seva família en una comunitat mormona fonamentalista, que descobreix al dia que fa 15 anys una cinta de música rock que li canviarà la vida i la manera de veure les coses.

'La isla de Giovanni', una història d'animació japonesa

S'estrena aquest divendres un llarg d'animació japonès del director Mizuho Nishikubo: 'La isla de Giovanni'. Tracta sobre la petita illa de Shikotan que després de molts conflictes s'ha d'unir a Sakhalin Oblast. La pel·lícula té com a protagonista l'amistat que hi haurà entre els nens de dos països diferents i com aquesta amistat pot trencar barreres.