- Multimèdia
- Serveis
- Classificats
INGREDIENTS
- Tiges de bledes
- Formatge ratllat: 1 cullerada
- Mantega: 1 cullerada
- Llet: ½ litre
- Farina: 2 cullerades
- Sal
Elaboració
- Per començar a preparar aquest plat, en primer lloc es netegen les tiges de les bledes i es couen en aigua bullent amb sal fins que estiguin tendres.
- Un cop al punt, s’escorren i es passen a una plata de servir deixantles uns minuts en espera.
- A part, en un cassó, es fon la mantega a foc moderat i s’afegeix la farina remenant per impregnar, ofegant bé durant dos o tres minuts.
- S’afegeix després la llet a poc a poc i sense deixar de remoure per evitar així la formació degrumolls.
- Així cou durant tres minuts, afegint sal al gust, i en cas que la beixamel quedi molt espessa, s’incorpora una mica més de llet fins a aconseguir el punt desitjat.
- Finalment, s’aboca la salsa sobre les tiges de bleda reservades, s’empolvora amb formatge ratllat i es gratina uns moments al forn per servir-les immediatament.
- I bon profit!