Diari de Girona

Diari de Girona

Bledes fresques amb beixamel

Vots: 1/5 estrelles

4 racions
Proposta de presentació del plat | EMPORDÀ

Proposta de presentació del plat | EMPORDÀ

INGREDIENTS

  • Tiges de bledes
  • Formatge ratllat: 1 cullerada
  • Mantega: 1 cullerada
  • Llet: ½ litre
  • Farina: 2 cullerades
  • Sal

Elaboració

  1. Per començar a preparar aquest plat, en primer lloc es netegen les tiges de les bledes i es couen en aigua bullent amb sal fins que estiguin tendres.
  2. Un cop al punt, s’escorren i es passen a una plata de servir deixantles uns minuts en espera.
  3. A part, en un cassó, es fon la mantega a foc moderat i s’afegeix la farina remenant per impregnar, ofegant bé durant dos o tres minuts.
  4. S’afegeix després la llet a poc a poc i sense deixar de remoure per evitar així la formació degrumolls.
  5. Així cou durant tres minuts, afegint sal al gust, i en cas que la beixamel quedi molt espessa, s’incorpora una mica més de llet fins a aconseguir el punt desitjat.
  6. Finalment, s’aboca la salsa sobre les tiges de bleda reservades, s’empolvora amb formatge ratllat i es gratina uns moments al forn per servir-les immediatament.
  7. I bon profit!

Compartir l'article

stats