Josep Maria Mainat i el seu fill Pol s'estrenen en la gastronomia amb el restaurant El Magnífic d'Empuriabrava

Els Mainat s'han envoltat d'un equip jove liderat pel xef Aniol Pararols, format al Celler de Can Roca

Josep Maria Mainat i Pol Mainat, al restaurant El Magnífic d'Empuriabrava.

Josep Maria Mainat i Pol Mainat, al restaurant El Magnífic d'Empuriabrava. / Restaurant El Magnífic

EFE

L'exmembre de La Trinca i productor televisiu Josep Maria Mainat s'estrena juntament amb el seu fill Pol Mainat al món de la gastronomia amb el restaurant El Magnífic, que ha obert les portes a la localitat d'Empuriabrava.

El Magnífic està concebut com a "espai gastronòmic" on la cuina catalana clàssica va de la mà de filigranes i tècniques d'avantguarda, i on la qualitat de cadascun dels productes utilitzats els converteix en els grans protagonistes.

"Sempre ens ha agradat cuinar i sortir a menjar bé -confessa Pol Mainat-. A la família hem tingut molta cultura gastronòmica, la meva mare cuinava magníficament i per això hem volgut iniciar aquesta aventura".

Per a la seva estrena, els Mainat han triat un local a Empuriabrava, perquè se senten "molt de l'Empordà" i l'espai té capacitat per allotjar 45 comensals i set més a l'anomenada 'Barra dels 7 Magnífics', situada davant dels fogons, on menjar unes ostres nº 3, assaborir exquisit caviar Beluga, el millor pernil ibèric de gla o finalitzar un àpat amb uns formatges artesans.

"M'encarrego jo mateix d'anar a buscar el millor producte. Invertim molt de temps en això, buscant l'excel·lència; i m'he adonat que és un no parar: buscar, investigar, provar, fins que trobes el que volem oferir a El Magnífic", apunta Pol Mainat.

"Som creatius de televisió, i això també es nota al nostre restaurant i en allò que volem oferir", afegeix Josep Maria Mainat, que expressa la voluntat de "transformar l'escena culinària local amb una proposta única a la zona, un lloc de trobada per als que volen menjar bé i gaudir del luxe gastronòmic".

Els Mainat s'han envoltat d'un equip jove liderat pel xef Aniol Pararols, format a El Celler de Can Roca, que s'encarrega de transformar les primeres matèries en plats com els ous fregits del Pol i l'Aniol, amb tòfona i caviar; o les coliflors amb beixamel, oli de tòfona, xips d'all torrat i cansalada.

El carpaccio d'alvocat amb caviar, salsa 'mole' i gelat de guacamole; el ceviche de gambes amb gambots, gelat de quicos, moniato i llet de tigre; o el rap a la planxa amb salsa beurre blanca, olivada i verdures són d'altres de les propostes del restaurant.

Pel que fa a les carns, proveïdes per Carns Roca, una de les carnisseries més antigues de Catalunya, amb més de 200 anys d'història, sobresurt l'steak tàrtar d'angus o el pollastre amb gambes i salsa americana, castanya i gelée d'orellanes.