Diari de Girona

Diari de Girona

Com preparar ceba caramel·litzada pas a pas

Vots: 1/5 estrelles

Un plat de ceba caramel·litzada | EMPORDÀ

Un plat de ceba caramel·litzada | EMPORDÀ

INGREDIENTS

  • Ceba
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Elaboració

  1. El primer que haurem de tenir en compte és la quantitat de ceba que volem preparar.
  2. Caldrà ponderar la classe de plat amb què la degustarem i el nombre de comensals i, especialment, tenir present que es reduirà molt durant el cuinat.
  3. Cobrim el fons d’una paella amb oli d’oliva verge extra i posem el foc a nivell mitjà-alt.
  4. Quan ja hagi començat a escalfar-se, afegim la ceba, remenant durant uns minuts abans d’abaixar el foc.
  5. És important que les tires no quedin unes sobre les altres perquè totes es cuinin de la mateixa manera.
  6. Mentre es caramel·litza, un procés que portarà una mica més d’una hora, és convenient remoure de tant en tant, cuidant sempre que no es cremin.
  7. A poc a poc, anirem veient com la ceba va adquirint el color caramel i la textura melosa pròpia d’aquesta guarnició.
  8. Opcionalment, hi podem afegir sal al final del procés.

Més Receptes

Compartir l'article

stats