- Multimèdia
- Serveis
- Classificats
Com preparar ceba caramel·litzada pas a pas
-
Notícia guardada al teu perfil
Veure notícies guardades
Vots: 1/5 estrelles
INGREDIENTS
- Ceba
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
Elaboració
- El primer que haurem de tenir en compte és la quantitat de ceba que volem preparar.
- Caldrà ponderar la classe de plat amb què la degustarem i el nombre de comensals i, especialment, tenir present que es reduirà molt durant el cuinat.
- Cobrim el fons d’una paella amb oli d’oliva verge extra i posem el foc a nivell mitjà-alt.
- Quan ja hagi començat a escalfar-se, afegim la ceba, remenant durant uns minuts abans d’abaixar el foc.
- És important que les tires no quedin unes sobre les altres perquè totes es cuinin de la mateixa manera.
- Mentre es caramel·litza, un procés que portarà una mica més d’una hora, és convenient remoure de tant en tant, cuidant sempre que no es cremin.
- A poc a poc, anirem veient com la ceba va adquirint el color caramel i la textura melosa pròpia d’aquesta guarnició.
- Opcionalment, hi podem afegir sal al final del procés.