Piqueu la ceba i poseu-la en una cassola amb tres cullerades d’oli, ens recomana el xef Roberto Colella.
Sofregiu-la fins que enrosseixi.
Afegiu-hi els pèsols, mescleu-ho i cuineu-ho a foc fort durant 30 segons.
A continuació, afegiu-hi el brou i bulliu-ho tres minuts a foc fort.
D’altra banda, piqueu la citronel·la i prepareu una batedora.
Després dels tres minuts de cocció del brou, fiqueu tot el que hi ha a l’olla a la batedora juntament amb la resta de l’oli i la citronel·la, i tritureu-ho a màxima velocitat durant 2-3 minuts.
Una vegada triturada la crema, filtreu-la per un colador ben fi.
Bulliu els espaguetis amb força aigua durant dos minuts menys del temps que marca el fabricant.
Llavors, coleu la pasta i barregeu-la amb la crema de pèsols deixant que lligui amb els espaguetis.
Just al final, afegiu-hi el salmó fumat tallat a tiretes.