Efe/DdeG, Madrid.

El ministre de Cultura, César Antonio Molina, va considerar ahir que ni el personaje de Chikilicuatre ni el tòpic dels toros "representen ja Espanya", que -va dir-"està a anys llum d'això".

Molina feia referència així al Festival d'Eurovisió de dissabte passat, en el qual Espanya va estar representada per Chikilicuatre, i al vídeo que es va projectar a l'escenari del Belgrad Arena abans de la seva actuació. En aquest vídeo es va recórrer a les ombres xinesques per representar un torero donant "pases" a una carreta amb banyes, a l'estil de les que s'utilitzen a les escoles de toreros.

El ministre de Cultura va fer referència a aquest vídeo per indicar que, abans de l'actuació de Chikilicuatre, "hi va haver una altra cosa potser pitjor, que era representar Espanya amb un torero". "No tinc res contra els toros, al contrari, és un gran art, però ni el personatge [Chiquilicuatre] ni aquest tòpic representen ja España", va indicar Molina, qui va precisar que el problema "és quan algú va en representació d'un país, no en representació de si mateix, i quan no representa res i és la befa de milions d'espanyols".