1Tenim Patricia Arquette a Médium, a Cuatro, però aquest és un mentalista: un cervellet. Aquest paio (Simon Baker) no té superpoders, però veu l'escenari del crim i coneix la talla dels calçotets de l'assassí en qüestió de segons. Vaja, és un crac que ni el Messi fent jugades de fantasia a la PlayStation. Posada en escena espectacular. Bon nivell dels autors. Líder d'audiència als EUA. La investigació ben explicada. Ben narrada i amb cops d'efecte. Un dels productors és el de Roma (poden dir, amb raó, i què?). Fixin-se en una cosa: entre mentalistes, superherois i mèdiums, o frikis amb superpoders, aquests americans no saben resoldre els casos amb la policia, com s'ha fet tota la vida? O amb un gos que menja panets de Viena? Almenys nosaltres som realistes, i tenim Los Hombres de Paco. Mereix audiència.

el mentalista laSexta. Dijous nit.

estalactites a la carretera

S'han fixat que La 1 sembla tenir un sol programa des del matí fins a l'informatiu vespre? Són els nois d'España directo i de Gente (ara el fa la pro?ductora d'en Roures, quan no calia cap canvi): corresponsals que recorren Espanya buscant titulars. Ara toca el fred. Al Gente de dijous vèiem estalactites caient a la carretera. Un senyor diu que, quan neva, no fa fred, perquè estan a 0 graus (el titular és Ya ha nevado tres veces). El pitjor són les 3 receptes de cuina que ens ventilen a la tarda: explotarem! Uns titulars que donen per un reportatge (L'atur a Espanya; No poden vendre el seu pis) es ventilen amb una conversa de cinc minuts. Dóna audiència, però la noticia es devalua. Perd força. Es fa inútil.

españa directo La 1. Dilluns a dissabte nit.

"la vie en rose"

La posada en escena és espectacular. Hi ha famosets, com Marta Sánchez, que adormirien un coala; Lolita o Mikel Erentxun, que van a ciutats de les Espanyes i trien 20 membres dels seus cors. Acceptem que els famosets fan de directors dels cors. S'enfronten cors de Sant Sebastià, Madrid o Sevilla en un escenari digne de La Trinca. I la gent ha de trucar per donar suport, deixar els calerons. Bon rotllo, hi manca mala bava. El cor que guanyi donarà els calés a una ONG de la província. Josep Lobató no acaba de trobar un estil propi de presentador. Pensament 1: quants d'aquests cantants/ triomfets que dirigeixen els cors duraran un parell d'anys més? Pensament 3: canvieu el dia d'emissió, que el GH s'ho menja tot.