Més de 115 persones formen l'equip de La mañana de La 1, el magazín que TVE llança aquesta temporada i que s'estrena dilluns. La periodista Mariló Montero estarà al capdavant de l'espai durant tres hores i mitja diàries. La nova aposta inclourà tots els gèneres d'un magazín clàssic: entrevistes, reportatges, connexions en directe, tertúlies, debats i taules rodones per convertir el programa en una "finestra oberta" a l'actualitat.

A banda de comptar amb Montero, La mañana de La 1 tindrà cinc copresentadors més encarregats de diferents seccions: el doctor Luis Gutiérrez a la secció Saber Vivir; el cuiner Sergio Fernández per a Saber Cocinar; el periodista Fernando Ónega conduïrà Saber Mirar; el comunicador Javier Capitán es farà càrrec de la secció Saber Reír, i la psicòloga Laura García portarà Saber Mejorar.

A més, a les hores en punt, el programa oferirà avanços informatius i, gràcies a cinc unitats mòbils i a un equip de 15 reporters distribuïts per tota Espanya, es cobrirà diàriament l'actualitat social i nacional.

"La mañana de La 1 és la gran aposta de la temporada. Són tres hores i mitja de rigorós directe en les quals volem que el teleespectador se senti feliç amb nosaltres. Volem que sigui l'espai de l'optimisme", va assenyalar la directora de Programació i Continguts de TVE, Lola Molina. En aquest sentit, la presentadora del programa va apuntar que un dels objectius de l'espai és "entretenir i irradiar optimisme" i que treballaran "amb respecte" tots els temes que es tractin. També va explicar que se sent "identificada amb les cadenes públiques perquè es treballa amb rigor i pluralitat", i va comentar que el fi del programa és ser "líder social més que d'audiència".

El format comptarà amb sis sets diferents i ocuparà 750 metres quadrats, la major superfície ocupada per un magazín diari en la història de la televisió a Espanya.