L'Avui afronta aquests dies un dels moments més decisius de la seva història. El desembre passat, el grup Hermes, empresa editora d'El Punt, el setmanari Presència i altres mitjans, va comprar l'Avui i els seus responsables van prometre a la redacció del diari que no acomiadarien ningú en almenys un any.

Ara, els nous propietaris han anunciat un Expedient de Regulació d'Ocupació que deixarà sense feina 65 persones, la majoria d'elles membres de redacció. Per donar suport als afectats per l'ERO, s'ha creat un grup a la xarxa social Facebook, Salvem l'Avui, en el qual ahir ja hi havia inscrites 2.142 persones. L'objectiu dels treballadors de l'Avui és "denunciar a l'opinió pública catalana el risc que el nostre diari deixi de ser el diari generalista de referència en català i acabi convertint-se en una publicació mediocre, mentre el grup Hermes es beneficia de sucoses subvencions públiques per haver incrementat el tiratge i l'audiència del conjunt de les seves publicacions".

RTVE també té queixes

Una representació dels treballadors de TVE i RNE es van concentrar ahir davant la seu del PSC a Barcelona en defensa del servei públic de RTVE per la contínua externalització que enriqueix les productores privades i amenaça el futur dels seus llocs de treball.