Cada any, quatre mil persones moren a Catalunya per mort sobtada. Aquesta parada cardiorespiratòria sense causa externa aparent és freqüent, sobretot, en homes de mitjana edat, i en persones obeses, fumadores o d'hàbits sedentaris. El programa de TV3 Entre línies s'ha volgut centrar avui en els esportistes, ja que, quan se n'han donat casos, tot i ser poc habituals, el ressò mediàtic ha estat molt gran, com va passar amb els futbolistes Antonio Puerta o Dani Jarque. El reportatge Fora de joc (de Francis Manzano i Núria Peraire) es podrà veure aquesta nit i l'exjugador del Girona Miki Albert parlarà de la seva experiència.

El cas de Jarque i Puerta, entre d'altres, ha obligat a canviar els protocols de les revisions mèdiques i ha fet que en diverses instal·lacions s'hagi decidit tenir, per exemple, desfibril·ladors.

Miki Albert té 29 anys i l'estiu del 2008 li van detectar una miocardiopatia hipertròfica, justament ?l'any que el Girona, el seu equip, va pujar a Segona Divisió. Ell, com a davanter i màxim golejador de la Lliga, va contribuir decisivament a aquest èxit i, per tant, la notícia va ser un cop molt dur. Com que aquesta patologia és genètica i no es pot operar, el club li va oferir el càrrec de secretari tècnic. Tot plegat va passar poc després de la mort sobtada del futbolista del Sevilla Antonio Puerta, i en Miki s'ho va prendre positivament, perquè, segons explica, no li agradaria que la seva família el veiés en una situació semblant en un terreny de joc.

Fora de joc també presenta el cas d'en Sergi Sánchez, de 24 anys, que es va formar com a futbolista a l'Espanyol i al cap de tres mesos de fitxar pel Sevilla li van comunicar que tenia un aneurisma aòrtic i va haver de deixar de jugar a futbol. I, finalment, el 1997, Miquel Mateu, de 30 anys, va perdre el coneixement per una aturada cardiorespiratòria durant un partit de bàsquet. És viu perquè va tenir la sort que al camp hi havia dos metges.