L'empresa propietària d'El Punt ja té molt avançades les negociacions per reduir la plantilla del diari Avui, rotatiu que va adquirir el passat mes de novembre. Fins a 58 treballadors podrien haver pactat deixar el diari amb una indemnització de 45 dies per any. Des que Hermes Comunicacions va adquirir la capçalera de l'Avui, la plantilla d'aquest últim ha passat de sentir la promesa que en el termini d'un any no s'acomiadaria ningú fins a conèixer l'existència d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO), que al final va ser retirat.

Les intencions de l'empresa presidida per Joan Bosch passen per unificar l'estructura i buscar més sinergies entre els dos productes. En les properes setmanes l'Avui es traslladarà a la seu d'El Punt, en el barri del Raval.

Poc després de l'operació de compra, l'ara director de l'Avui, Xevi Xirgo, va assegurar que no estava previst aplicar cap ERO a la plantilla, afirmació que va quedar desmuntada quan, a l'abril, Hermes en presentava un que havia d'afectar 65 treballadors.

Ahir, diverses publicacions digitals afirmaven que prop de 60 treballadors de l'Avui ja s'han acollit al pla de "baixes voluntàries". Preguntat sobre aquesta qüestió, el vicepresident d'El Punt, Joan Vall i Clara, va comentar que "de moment, no és així", però va admetre que hi estan "treballant".