Trinca: la biografia no autoritzada, telefilm que parteix del concurs de TV3 Buscant La Trinca, es comença a rodar aquests dies i es prolongarà durant 5 setmanes en localitzacions naturals de Barcelona capital, el Maresme i en decorats de plató. Rodada en HD, la pel·lícula explica en uns 90 minuts i amb un to irreverent com el mateix grup, les peripècies dels tres joves, que, als anys 70, debutaven en el món de la faràndula.

La comèdia musical de ficció, d'un guió de Joaquim Oristrell i Manuel Iborra, és una coproducció de Televisió de Catalunya, Diagonal TV i Gestmusic, amb la col·laboració de l'ICIC i l'ICAA. Serà dirigida pel mateix Oristrell i protagonitzada pels finalistes del concurs televisiu de TV3 Buscant La Trinca: Dídac Flores de Josep María Mainat, Marc Marginet de Toni Cruz, i David Moreno de Miquel Àngel Pasqual.

El repartiment també compta amb intèrprets de la talla de Joel Joan, Marina Gatell, Carme Balagué, Albert Espinosa o Rosa Boladeras i amb intervencions breus de noms tan coneguts com Xavier Sardà, Lloll Bertran, Santi Millán, David Fernández, Boris Izaguirre o Nina, inclosos els mateixos integrants de La Trinca original.

La fitxa tècnica l'encapçala Jaume Peracaula per a la direcció de fotografia, Rosa Ros com a directora artística, Salva Mayolas en el so, Joan Manuel Vilaseca per al muntatge i Goretti Pagés com a directora de producció. La producció executiva va a càrrec de l'Albert Sagalés per la part de Diagonal TV i l'Elisa Plaza per la part de Televisio de Catalunya. La banda sonora procedirà, per descomptat, de cançons emblemàtiques del grup com, per exemple, La patata, Festa major i No ve d'un pam.