TV3 emetrà aquest estiu una sèrie coproduïda amb la Xina anomenada Secrets de Xangai, que estarà protagonitzada per catalans i xinesos, va avançar la directora de Televisió de Catalunya (TVC), Mònica Terribas, durant la comissió parlamentària de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Terribas va explicar que es tracta de la primera sèrie coproduïda per una televisió estatal i la Xina, ja que cap canal espanyol ha estrenat cap telenovel·la semblant, i que serà "fantàstica i divertida". La sèrie relata la història d'un empresari que perd el rastre a la seva filla, una "telenovel·la en estat pur", que s'ha rodat íntegrament entre Barcelona i Xangai, que ja ha emès una cadena privada xinesa i ara, després d'un any i mig de postproducció, s'emetrà a Catalunya.

Aquesta sèrie arrencarà quan finalitzi La Riera durant l'estiu, i és la novetat més destacable del canal autonòmic, que aquest estiu deixarà d'emetre Els matins d'estiu per motius econòmics i per preparar amb la seva nova presentadora -Ariadna Oltra- l'edició d'hivern. La directora de TVC va agrair a l'exdirector d'Els matins, Josep Cuní, la seva professionalitat i el treball fet per a la casa, i li va desitjar molta sort en la seva nova etapa com a presentador d'un nou programa en el canal privat 8tv.

Entre d'altres novetats, el director general i director de Catalunya Ràdio, Ramon Mateu, va explicar que s'ha eliminat el tarot del teletext, malgrat que els ingressos que reportava a la cadena eren "importants".

D'altra banda, Ramon Mateu espera "poder signar a final de juliol" l'escriptura de "fusió" de les empreses Activa Multimèdia Digital i CCRTV Interactiva amb Televisió de Catalunya (TVC). Aquesta operació, amb la qual tècnicament TVC absorbeix les dues societats, és el "primer pas" d'un procés que ha de culminar amb la conversió de tot el grup d'empreses de la CCMA en una sola societat de mitjans, tal com preveu el pla d'eficiència que s'aplicarà als mitjans públics de la Generalitat. Finalment, TV3 és líder per desè mes consecutiu i el grup de canals ha aconseguit quasi el 19% de quota.