El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha obert un expedient sancionador al programa Arucitys, presentat per Alfons Arús, produït per a 8tv per l'emissió d'imatges de les sèries Hispània, The Walking Dead i Spartacus en horari protegit i no recomanat per a menors d'edat.

Segons l'acord del ple del CAC, el dia 15 d'abril, en una tertúlia del programa dedicada a l'actualitat televisiva, es van introduir uns fragments de diverses sèries amb continguts de violència i l'entradeta: "Doncs si la gent vol sang, aquí la té".

A continuació es van emetre fragments de les sèries de Cuatro Spartacus, que normalment s'emet a partir de dos quarts d'onze de la nit, Hispània, d'Antena 3 (des de les 22 h) i The Walking Dead, de La Sexta, a partir de les 22.15.

Segons el CAC, en aquests fragments hi ha actes de violència física que provoquen la mort i representen actes de sadisme, canibalisme, mutilació i tortura a éssers humans, amb la mostra detallada d'aquests actes violents amb "profusió de sang" i accentuats per efectes audiovisuals, com plans molt curts i de càmera lenta.

Alhora, el regulador audiovisual critica que les imatges s'emeten concatenades de manera gratuïta, ja que la seva selecció procedeix de sèries diferents i no tenen cap fil argumental.

Per al CAC, la violència en aquestes imatges és molt versemblant, explícita i d'intensitat molt greu, acompanyades de comentaris de banalització dels actes de violència amb la conversa mantinguda pels tertulians després d'aquesta emissió.