L'actriu argentina Julieta Cardinali encarna Eva Perón i l'espanyola Ana Torrent Carmen Polo a Una carta para Evita, la minisèrie de TVE amb la qual el realitzador Agustí Villaronga torna a posar-se darrere de la camera, després de l'èxit de Pa negre. El rodatge d'aquesta sèrie de dos capítols començarà demà a Barcelona i es prolongarà durant set setmanes, segons que va informar ahir RTVE, que coprodueix la sèrie històrica juntament amb TV3 i Copia Cero.

Una carta para Evita és el nou projecte d'Agustí Villaronga després d'obtenir nou Goyas i el Premi Nacional de Cinematografia per Pa Negre, pel·lícula candidata espanyola als Oscars de Hollywood. La nova aposta de ficció de la televisió pública espanyola transcorre l'any 1946 i narra el viatge que Eva Perón va realitzar a Espanya en plena postguerra, poc després que Nacions Unides decidís retirar tots els ambaixadors. A contracorrent, el president argentí va decidir trencar l'aïllament i Evita Perón va visitar Espanya convidada per un agraït General Franco.

En aquest context, una dona anomenada Juana Doña, que havia perdut el seu marit i el seu fill durant la guerra, va col·locar una bomba a l'Ambaixada l'Argentina, després d'escoltar l'ambaixador argentí declarar que "Espanya és un oasi de pau". L'actriu Nora Navas, que ja va treballar amb Villaronga a Pa Negre, interpreta aquesta activista comunista, que va ser detinguda i condemnada a mort.

El fet que la família de Juana Doña escrivís una carta a Eva Perón per demanar-li que intercedís en l'indult serveix d'excusa argumental a Villaronga per posar sobre el mateix escenari tres dones tan diferents com Eva Perón, la dona de Franco i Juana Doña.