3XL estrena aquest divendres la sèrie Benvinguts a Patatamón, una sitcom realitzada amb tecnologia 3D dirigida a un públic adult. La peculiaritat d'aquests tretze capítols és el sistema en què han estat gravats, la tècnica mocap, que consisteix a capturar els moviments d'actors reals a partir de sensors i traslladar-los a la pantalla. Cada episodi se centrarà en un dia de la vida d'en Jojó, Ramona i el turista, tres companys de pis que en despertar, s'adonen que ells i tots els habitants de Barcelona es converteixen en patates.

Benvinguts a Patatamón és una sèrie d'animació realitzada a partir d'un sistema de captació del moviment d'un o diversos personatges reals a partir d'un vestuari especial. Gabriel Fernández, director del Medialab La Salle, va comentar ahir, durant la presentació de la sèrie, que els actors "han d'anar vestits d'una manera adequada amb uns marcadors reflectants a les articulacions, i a partir de 24 càmeres col·locades a l'escenari es pot determinar la seva posició en l'espai-temps".

La producció ha estat gravada a les instal·lacions del laboratori d'investigació de La Salle, que segons va afirmar el seu director, "és l'únic d'Espanya d'aquesta magnitud". El mateix Fernández va explicar que l'actuació dels intèrprets ha de ser normal tret de la gesticulació facial que no es capta: "El càsting dels actors es basa en la seva experiència en rodatges com aquests. Cada vegada més, s'està creant un perfil d'actor que serveixi per a aquest tipus de produccions". El públic objectiu són adults de franges d'edat variables "des de joves fins a gent gran amb inquietuds culturals", va constatar Xavier Romero, responsable de continguts de coproduccions d'animació de TV3, que no descarta que si la sèrie triomfa faci el salt a altres cadenes de televisió. La sintonia de Benvinguts a Patatamón és obra del grup de pop psicodèlic The Pinker Tones.