El Punt Avui acomiada 86 treballadors que s'han de sumar a la seixantena que el passat més d'agost es va acollir voluntàriament a un comiat incentivat. En total, doncs, en menys de mig any, El Punt Avui haurà acomiadat prop de 150 treballadors. Però si el mes d'agost l'empresa, Hermes Comunicació, va oferir una indemnització de 45 dies per any treballat, en aquesta ocasió l'oferta s'ha reduït a només 20 dies per any treballat.

Els empleats d'El Punt Avui no coneixien ahir encara quins d'ells seran acomiadats i hauran d'esperar a demà per saber-ho. L'empresa té previst presentar demà l'ERO al Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat.

A partir d'aquest moment s'obrirà un termini de 30 dies per negociar. Els treballadors esperen que la xifra de 86 treballadors i 20 dies d'indemnització "no siguin inamobibles". El nou director general del grup, Pere Carreras, va confirmar ahir personalment la presentació d'aquest ERO als treballadors, que a la tarda es van ?reunir per debatre la situació.

Diari de Girona no va poder localitzar ahir Pere Carreras. No obstant això, segons ha transcendit, Pere Carreras va explicar als treballadors que la mesura és imprescindible per garantir la viabilitat de l'empresa. La nova reducció de plantilla afectarà 53 treballadors del grup Hermes Comunicació, al qual estava històricament vinculat El Punt abans de la fusió amb l'Avui, i 33 dels procedents de la Corporació Catalana de Comunicació, antiga propietària de l'Avui.

A la dràstica xifra de prop de 150 acomiadaments cal afegir encara el fet que una quarta part de la plantilla de personal d'El Punt Avui està rotativament a l'atur. Segons aquesta fórmula, un de cada quatre treballadors es queda a casa una setmana al mes. El còmput final de reducció de plantilla que duu a terme el grup és, doncs, d'uns 200 treballadors, que és aproximadament la meitat del total de la plantilla.

La plantilla estava formada per unes 400 persones i el volum més gran d'empleats es troba a Girona, mentre que la resta treballen a Barcelona.

Rebaixa del 40% del sou

D'altra banda, alguns treballadors del grup, especialment els directius, haurien acceptat voluntàriament una rebaixa del 40 per cent del seu sou, a canvi de mantenir el seu lloc de treball, però aquest extrem no va poder ser confirmat ahir per aquest diari. Es dóna la circumstància que els sous dels treballadors vinculats a l'antic Avui són un 25% més elevats que els de la resta de treballadors, la qual cosa és una constant font de conflictes de discriminació.

Hermes Comunicació ja va pactar l'acomiadament de 50 treballadors de l'Avui poc després de la compra del rotatiu barceloní. Entre les mesures adoptades per fer front a la crisi que pateix l'empresa, hi ha la recent conversió de l'esportiu El 9 en societat anònima laboral, de manera que es va externalitzar la producció dels continguts esportius.