El Nadal ja comença a apuntar-se a Divendres, el programa de sobretaula que s'emet a TV3. Tant al plató com a l'exterior, el programa comença a viure l'esperit nadalenc i ho celebra aquesta setmana de ponts amb tres edicions especials. Avui dilluns, dimecres i divendres allargarà la seva durada habitual i avançarà l'hora d'inici a les 15.50.

Els especials del pont comencen avui amb un convidat molt especial, mossèn Ballarín, qui compartirà taula amb dos dels col·laboradors setmanals, Xavier Sardà i Sebastià Serrano. La tertúlia d'aquesta tarda girarà entorn de temes que concerneixen el que és diví i el que és humà. Per exemple, segons un estudi de l'agència Forbes les persones més felices són les que exerceixen l'ofici de sacerdot. Què n'opinaran, els col·laboradors? I l'audiència?

Espartac Peran es desplaçarà els tres dies al barri d'Horta de Barcelona, des d'on dilluns l'acompanyarà Màrius Serra amb les seves "Paraules en ruta", dedicades a revisar els modismes i expressions de barri, per veure com ha evolucionat el llenguatge urbà. També hi haurà una representació dels "caganers" més originals de la història, i, amb l'ajuda de Carles Gaig, s'ensenyarà a elaborar un autèntic plat de cinc estrelles per a aquestes festes: els canelons tradicionals.

Aquesta és ja la tercera temporada del magazín de tarda de TV3, que parla de les coses que ens passen, tant de les portades dels diaris, com de la vida quotidiana o dels pobles de Catalunya. L'objectiu de Divendres és descobrir i analitzar les situacions amb experts i taules d'actualitat, amb opinions de referència, conversa, pluralitat, clau catalana i universalitat.