TV3 estrena avui Boscos, un programa de 25 minuts que farà una ruta pels boscos de Catalunya amb el geògraf i divulgador científic Martí Boada al capdavant. Cada capítol, gravat en un bosc diferent de la geografia catalana, estarà protagonitzat per un tipus d'arbre diferent. Al llarg del programa es donaran a conèixer les característiques ecològiques de la zona (tipologia de bosc, extensió, espècies d'arbres i plantes que l'integren, la fauna salvatge que hi viu) i la dimensió social (feines forestals, matèries primeres, font d'energia, alimentació...).

El programa arriba després que l'ONU declarés el 2011 Any Mundial dels Boscos. Dirigit per Noemí Cuní, aquest espai de 25 minuts recorrerà tres boscos catalans i en donarà a conèixer les seves característiques ecològiques i la dimensió social.

Al llarg de la passejada, el conductor del programa, Martí Boada, s'anirà trobant diferents personatges que viuen al bosc i del bosc com pastors, forestals, carboners, investigadors, excursionistes, boletaires... que permetran a l'espectador descobrir la part humana del bosc.

El biòleg especialitzat en conservació de la natura Miquel Rafa farà una secció fixa a Boscos que es diu Sabies que, on tradueix al llenguatge quotidià alguns tecnicismes científics i aclareix conceptes que apareixen al capítol i que poden ser difícils d'entendre o que necessiten explicacions més detallades.

Un país per descobrir

Al llarg dels tretze capítols, el programa se centrarà en la Fageda del Montseny i el faig, Ribera d'Ebre i els boscos de ribera, el Cadí Moixeró i el pi roig, les gavarres i l'alzina surera, Montserrat i el pi blanc, el Montsant i el castanyer, Collserola-Montnegre i l'alzina, el Pallars Sobirà i Vall d'Aran i l'avet, Els Ports i els retalls de bosc, el Montsec i el roure, les Terres de l'Ebre i l'olivera, el Solsonès i la pinassa, i l'Alt Àneu i el Pallars Sobirà i el pi negre.

Val a dir que precisament, la Generalitat va nomenar el doctor Martí Boada com a comissari a Catalunya de l'Any Internacional dels Boscos 2011. Amb una llarga trajectòria professional i un reconegut prestigi en l'àmbit de la comunicació ambiental, Boada representarà Catalunya i serà el responsable de coordinar les iniciatives i activitats proposades des de la Generalitat. A més, és membre del Comitè Espanyol del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA).